Sms.. hvad Stopper dig ?

Dette opslag er ikke Rettet’ ” Stave fejl på vej 😀

Hej folkens kan i huske den gang man skulle ha sin første mobil.
det kan jeg bestemt. min første mobil var en Nokia. tryk knapper, og bib lyde. og snake spil..

 

ej vil ønske det var min første mobil men jeg fik faktis min onkels første mobil som var enorm kæmpe. tror samlines med en ps kontrol. den kunne ikke gange sende sms’er kunne kun ringe og modtag opkald.  det var sådan en  skub op og ned på tastaturet så man ikke fik trykket på knapper jeg gjor alt hva kunne for ødelægge den. fordi den var så grim hvilet ikke rigtig beviste mine forælder at jeg var gammel nok til få en mobil da jeg var barn. så der gik lidt tid til mine forælder igen  genovervejet om jeg skulle ha en mobil. men efter godt stykke tid fik jeg en en nokia med knapper og bib lyde og snake spil li som alle de andra fra klassen så var lykken jo gjort.

Jeg kan huske at den gang kostet sms’er penge pr ord og man kunne ikke skrive li så lange beskeder som man kan den dag i dag. så der var sms koder. for kunne skrive mere til hinanden. primært bruge man taletids kort for var billiger en renfaktis abbolomanger eller var så fald det jeg husker… eller også sage ens forælder det bare for holde styr på ens forbrug..

 

Forkortelser  – Beskrivelser 

Ik              = ikke 
A                =ad / af eller at a
Cfølig       = selvfølgelig
ED             = elsker dig 
ElR            = eller 
G                = Griner 
J                 = jeg

http://www.nikri.dk/sms/v.html

Men hvorfor er det endelig jeg overhovdet tag mobil og sms oppe i bloggen jo. sms’er kan hjælpe rigtig meget med komme igang med skrive og nu mere man skriver jo bedrer bliver man…

men gode ved mobiler er man begyndte skrive meget mer. for før skulle alt skrives på computer eller papir. hvilet man ikke bare satte sig ned og gjorer.  men med mobilen sms man hver dag. bruger den til at komminiker og værer på de sociale medier. deltag i forskellig dialoger. men kraver at man tør springe ud i tingene. Ikke bare gemmer sig. men lad sig hører. cefølig skal man ikke gører det på negativ og skrive alt hvad man har en mening til på alt slet ikke sociale medier. det er det lidt for mange som måske er blevet lidt for bidt af.

Men når man sms’er øver du fine stave færdigheder. det dog har sms’er en hvis komminikations espekt en hvis det ha havdet en opgave hvor vil vær merer akademiske og fagorg ord udtryk man vil bruger.

jeg kender rigtig mange ordblinde som ikke rigtig sms til sine venner eller kun svar ja og nej eller okii men jeg vil ikke vær en af dem. jeg vil så gerne opfordra så mange til bare vær li glad med de kommentar man evt kan få. at man ikke kan stave og man skal lukke munden hvad der nu hører med i den sammenheng.

uden mobil i dag vil jeg ikke vær der hvor jeg er fagligt. i stratet fik man da mange besker om hvad mener du forstå ikke hvad du skriver. men jeg var stædig og jeg blev ved med tag min egne smser op så læste dem igennem til fandt mine stave fejl. så prøvet jeg skrvie beskeden en gang til denne gang var pludselig minda stave fejl. cefølig var aldrig fejlfri. men det nået til standpunkt hvor folk forstod mine beskeder. og det var godt nok for mig.

i dag laver stadig stavefejl. tit er fordi jeg skriver forhurtig og ikke giver mig tid til mine beskeder. men men kan tydelig se forskel selv på så kort tid.

så der cefølig de venner som prøver vær søde retter ens stave fejl . skriver tilbage man lavet fejl. der og der og der. til dem stop i forstod budskabet. så lad vær med rette personen medmindra personen ber dig om rettelser. så tjek op med dine venner om du vil ha rettelser eller om du må ratte på dem.

Jeg laver selv masser af stave fejl og finder det enormt morsom og læse dem igennem nogen gange når det gået for stærkt. og så kigger tilbage. så når finder fejl skynder jeg mig prøve skrive de ord jeg ikke kunde finde ud af skrive dem rigtig.

nogen gange giver sjove ord og sætninger. som ikke var meningen. men der er det godt med lidt (((selvironi)))

min far har altid hvadet typen der skrev: ja oki og altså rigtig korte beskeder. idag findes der lille ikon af en (mikrofon) på fleste mobiltelefoner.
så kommer man ude for et ord man virkelig ikke kan stave til så li sige ordet højt til mobilen og så skriver den det for en. det virkeligt sat gang i nogen ting især for min far. jeg aldrig fået mer en en ord som sms fra min far i dag for jeg nærmeste romaner af ham. jeg det smiger mig min far har fundet mod på sms på trods af det ikke ham skriver beskederne men gør at stadig at han kan deltag i nogen ting han aldrig gjort før.
Mange af min fars bekendskaber blev blev helt overrasket over kunne modtag besked fra min far ind til han fortalte hvad nyt han havet lært.
han nævnte selv han ville ønsket han havdet lært det for længe siden. for i dag syntes han det fred man endelig kan komminiker over sms. så man slipper for og ringe hver ganag. så man ikke forstyr folk hvis de nu er på arbejde. eller er optaget af noget andet vigtig. så det nemt og fedt og kunne
Smide en sms til folk … 🙂

Men verden er ikke så grumsom igen. kun nogen med negativ holdninger men de skal ikke holde dig igen det ders holdninger ikke dine… <3

Pernille Efrann

Pernille er administrator og forefather på Efranns blog.

Sms.. hvad Stopper dig ? Comments

  1. Jeg vild med dine indlæg, især at du skriver “ Stave fejl på vej” ?. Jeg har i mange år undervist voksne ordblinde på VUC, så jeg ved , hvor tilbageholdende ordblinde er med at skrive noget. Så bare skriv løs , det er alletiders.
    De bedste hilsner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *