ordforråd er en kringlet ting

Dette opslag er ikke Rettet’ ” Stave fejl på vej 😀

Hej folkens <3

Håber i alle nyder den dejlig Danske sommer,
vi kan så fald ikke klage over vi ikke fået noget sol i år, her i Danmark. men der er nok en del der Piver efter få noget regn, til vores tørre gradplaner og marker.
men mund ikke det snart kommer. syntes så fald termperturen falder stille rolig nu og der til holde ud og være udenfor igen. 😛

her i min sommerferie tog jeg på vandre tur med to kammerater Rune og Christoffer  igennem jylland på det der hedder  Hærvejen, som går igennem men stor del af europa. jeg havet kun 3 dage kunne vær med da jeg skulle hjem og på kanotur med kæresten. men jeg nået da gå de 67 km.  det ikke længen men selskabet man har med sig som gør hele turen fantastisk.
men den her vandre tur få man virkelig vendt nogen ting oppe i hovedet. fordi man er langt væk fra alt elektroniske ting. min telefon var kun tændt kort om morgen og aften for li ringe hjem snakke med min dejlige kæreste som ikke fået ferie i nu. så man var bundet rigtig meget i sine egne tanker. og i det selskab man var i..

men den her tur gik op for mig hvor mange ord jeg personligt ikke selv kan udtale orndeligt. jeg troet ikke det var så slemt men når man går med to friske gutter som har et andet ordforåd en en kommer ord frem som krøller lidt på tungen når man skal udtale dem. og jeg kan heller ikke lad vær tænkte over det måske kan afspejle sig i det at vær ordblind. jeg jo ikke professer men jeg syntes nu det ligger li til højer benet at ord du ikke kan udtale kan cefølig heller ikke stave til.

så på den her tur gik der virkelig op for mig hvor lille mit ordforåd endelig er. om jeg aldrig tænkt at udvide . fordi jeg kan hårtræk det besale.. jeg kan komminiker og jeg god til aflæse krops sprog. men hvis jeg nu udvidet mit ordforåd så villle jeg udvikle mig meget som menneske men vil også udvide min skreftlige kompetancer virkelig meget… fordi når ord man pludselig begnder bruge i det dauglige så vil du aftumatisk også når man skriver bruge dem der. så tvinger man sig jo til at lærer stavie til tingene.

jeg ved ikke om jeg er den endeste ordblinde følter mit ordforåd er virkleig lille. men tænkter også det ikke et problem fordi det gør at de ord jeg kan er både meget bruger vendeligt for alle aldersgrupper. men gør også at de ord jeg så skal stave til har nemmer ved at stave til uden det er et probelm. men der for vil stadig ikke skade at jeg måske begyndte at udvide mit ordforåd bare en smugle bare en lille smugle… 🙂

Pernille Efrann

Pernille er administrator og forefather på Efranns blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *